19 mai 2018

Femei inexistente




Motto: „Doamnă, ca să vă certaţi cu mine trebuie să existaţi” Adrian Păunescu adresându-i-se Monicăi Ridzi





M-am declarat, de când mă ştiu, un admirator al femeilor. Îmi plac pentru că produc plăcere; nu neapărat sexuală, nu la asta mă refer acum. Dar simpla lor prezenţă provoacă plăcere oricărui bărbat. Poate miroase frumos, e elegantă, misterioasă, sexy, deci îţi produce o stare care îţi place. Nu e ca şi cum ai vedea un boschetar puturos, cu pişatul pe pantaloni. Ei bine, în ultimele luni am tot văzut şi auzit nişte arătări, posesoare de vagine, care îmi provoacă greaţă. Sigur, aş putea să le evit şi m-aş salva singur de durerosul proces al expulzărilor violente şi spastice a conţinutului stomacal pe cavitatea bucală. Doar că... aceste vagine aparţin unor femei care sunt cocoţate sus-sus, taman în capul ţării. Iar pentru că îmi place să fiu un om informat şi să ştiu ce se întâmplă în ţara mea, nu am cum să le evit. Mai ales că apar zilnic la televizor şi vorbesc despre ţară. În cazul în care nu le-aţi reperat vi le aliniez mai jos, aşa cum se aliniază astrele în Pluto retrograd. Viorica Vasilica Dăncilă, Rovana Plumb, Gabriela Firea, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu şi „motostivuitoarea” al cărei nume întreg nu l-am memorat. O Graţielă, parcă, deloc graţioasă. Desigur, mai sunt câteva zeci sau sute, în restul ţării, dar astea sunt elita. Numărul unu. Vedetele. Spuma spumelor. Sau, dacă vreţi, cele mai importante vagine ale ţării. Alături de ficaţi, spline, sisteme osoase ori cutii craniene alcătuiesc femeile care lucrează pentru ţară, în linia întâi. Le văd zilnic. Le aud zilnic. Şi zilnic îmi creşte greaţa până-mi vine voma-n gât. Sunt conştient că n-am citit aceleaşi cărţi, că nu am participat la aceleaşi seri dansante, şi nici nu am avut aceleaşi grupuri de amici. Şi, evident, nici nu am avut aceiaşi părinţi.
Cu toate astea, greaţa mi-o provoacă doar susnumitele nu şi restul femeilor cu care mă intersectez. E urât să afirmi că o femeie e proastă (chiar dacă e!), dar chiar dacă am întâlnit asemenea femei, ele nu mi-au produs greaţa premergătoare vomei. Le-am tolerat sau evitat. Însă pe distinsele femei din capul ţării cum să le evit? Ele se ocupă de viitorul meu, al ţării mele şi al semenilor mei. Unii, foarte puţini le iubesc. Cei din familiile lor şi câţiva amici profitori. Plus vreo câteva mii de prostovani fără judecată proprie, fără dinţi, fără cultură şi fără pretenţii. Dar extrem de mulţi oameni cu judecată proprie nu le „iubeşte”. Cei care au facultatea absolvită la zi nu le „iubeşte”. Intelectualii nu le „iubeşte”. Studenţii nu le „iubeşte”. Iar eu „decât” vomez când aud ce propoziţii scot pe gură, urmare a unui gând pe care-l frământă neuronii  duduilor care duduie de expresii care nu se regăsesc în limba română. Limbă care culmea!, e limba maternă a acestor doamne din linia întâi. Gafe după gafe, cuvinte inexistente, dezacorduri crase, romgleze de baltă, priviri neajutorate, poziţii indecente (cu cracii cărnoşi deschişi!), coafuri dezarmante, bâlbe... Toate astea îmi aliniază un singur cuvânt călăuzitor: prostie! Dar ştiu sigur că ele nu sunt aşa şi alung instantaneu cuvântul din gând. Apoi vomez.
Aceste femei nu sunt proaste. Ele au nevoie de câţiva ani de şcoală, de câţiva ani de lecturi, de cursuri de bune maniere, de cursuri de modă, de cursuri de gramatică, de cursuri de engleză, şi poate n-ar strica nişte cursuri de chitară. Ar putea să-i cânte liderului suprem O sole mio... Nici cursurile de specialitate nu ar fi de lepădat. Pentru că, de exemplu, doamna Carmen Dan nu cred că face diferenţa dintre un Mauser şi un Glock. Dar, la anii lor e mai dificil să le vedem în clasa a-l-a făcând bastonaşe şi liniuţe, şi înţelegând diferenţa dintre ge şi ghe sau dintre s şi ş. Despre Dumbrava minunată nu poate fi vorba. E puerilă pentru nivelul lor.
Concluzionând, regret că există femei care sunt lipsite de personalitate, care ascultă orbeşte de lider şi care îmi provoacă greaţă. Partidul ăsta mereu a fost refugiul oamenilor fără multă şcoală, dar nu-i pot compara, totuşi, pe Victor Ponta sau Adrian Năstase cu deşteptele de mai sus. Ăştia ştiau vorbi româneşte, cel puţin.
Să vă fie ruşine, agramatelor! Vă faceţi de râs, şi faceţi şi ţara de râsul lumii. Ar trebui să încetaţi să mai existaţi... în halul în care sunteţi acum. Lăsaţi politica şi ţuşti!, în clasa primară la „Ana are mere”!

Sorin Oros


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu