24 februarie 2019

Dragă Vio




Motto: „Înţeleptul nu spune ce ştie, iar prostul nu ştie ce spune” Proverb turcesc

        
        Îţ scriu acieste vocabule pentru că te iubesc. Vreau să şti despre mine că eu sunt bine sănătos cea ce îţ doresc şi ţie. Eu şi familia mea, şi o mare parte din aciastă ţară te iubim tare mult, cu exces de zer. Ieşti femeea care posedezi calităţile necesare pentru funcţia (pe) care o ai. Prima ministră! Ieşti neconflictuală şi docilă, o trilogie perpetuă de perle, ai un zâmbet fascinat, întrun cuvânt eşti o epopeie vie pe care noi âncă nam avuto… de la tipa aia cu Codoiul, chimista aia pe care oricum a-m luao, o întreci detaşabil. Acum, în 20-19, când România a devastat Germania şi Franţa, cred că orice om îi este teamă să nu devastăm Pakistanul şi Iranul, colegele noastre din U.E. Cu imunoglobina vom putea să ne anexăm pe prevenţie, ceea ce este o acţiune premordială, he, he… Apoi, reducând democraţia vom putea construi cele trei stadioane: Dinamo, Rapid şi… Giuleşti, până în 20-20. Încerc să fac un exerciţiu de imagine şi să mă pun în pielea ta, scumpă duamnă, dar nu prea reuşesc deoarece eu nu am o relaţie privelegiată cu domnu` liviu, cel născut în Gratia. Voi vă ştiţ de mititei, de pe vremea problemelor create datorită intemperiilor vremii, şi a dezastrelor produse de calamităţi. Ai bulan, cum zic fotbaliştii! Mă bucur că ai aflat că ce-i care defăimează ţara la U.E. sunt autişti, cum ferm ai afirmat atunci când ai vorbit despre Banca Monetară. Asta are monete, nu? Mai am bucurii auzind că în cei doi ani de guvernare au fost multe dosare achitate şi oameni clasaţi. De ce să stea nevinovatul la zarcă? Că na dat în cap, poate a luat un comision de 20-30.000 de euro, un mizilic pe lângă ce fură Statul Paralelipipedic. Păi ceo să facă Irina (un nume aleatoriu!), amantele şi copilaşii la cei închişi pe nedrept? Ce milostivă eşti, Vio! Aşa-mi placi, să nu fi costelivă, ci bună cu poporu` care va votat şi va aburcat pe tronul ţării! Poţi să fi sigură că ai intrat în istoria patriei noastre dragi, nu e cazul să m-ai ai niciun dubiu. Eşti eroina mea, chiar dacă C.T.Popescu a spus că preferă pavianul cu mantie. Fiecare cu gusturile lui. Al meu e foarte amar, dar te prefer pe tine, duamnă, pentru că ador femeile deştepte care-mi declanşează climaxuri surescitante stimulându-mi diencefalul şi nucla vegetativă ancorându-mă într-o permanentă stare emoţională rocambolescă, deloc superfluă, poate vag evanescentă, dar mirobolantă în plenitudinea descărcărilor senzoriale intrinseci. Ştiu, nu ai nevoie de D.E.X. pentru a decripta stufoasa frază plină de xenisme, ăsta fiind şi motivul pentru care am conceputo.
          Opoziţia  a alcătuit un montaj video cu vreo 40 de gafe pe care le-ai făcut, dar eu cred că sunt mult mai multe. Nu pune la suflet, oamenii e răi şi plini de invidie, îi deranjează să vadă câtă eleganţă ai, şi-n exprimare, şi-n înfăţişare. Sfatul mieu e să rămâi aceiaşi, să nu te schimbi niciodată, şi să vorbeşti în continuare aşa cum poţi. Astfel, mai învăţăm şi noi expresii novatoare ale limbii române, şi nu o să crăpăm proşti.
          Salutări de la Juri… da, Juri Ratas, omul nostru din Estonia, o ţară din Europa meridională! Şti, nu?
          Pupici! Make a photo?
Sorin Oros

P.S.1 Iată că am reuşit să devastez Primul ministru al ţării, pe doamna vasilica viorica dăncilă, care are decât 40 de perle, după cum spune presa. Eu am vreo 61… Dar tot doamna vio e campioană pentru că timpul nu stă în loc atunci când doamna vio vorbeşte. He, he, stresul, deh!
P.S.2  Între timp, am mai aflat că mătăluţă & company aţi scos ţara din noroaie… Mă crezi că nu te crede nimeni, femeie? Trecând peste grotescul exprimării, ia aruncă mătăluţă o privire prin satele ţării să vezi cum se cară morţii la groapă, ori cum merg copiii la şcoală! Eşti de un cinism, femeie, încât provoci silă…
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu