Muzica de fond

8 septembrie 2017

Colectiv-izarea corupţiei


Motto: „Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice!”   Esop






Tragedia de la clubul bucureştean COLECTIV a redeschis o rană purulentă,  rană cu care ne-am ales în anul în care ne-am băgat picioarele în destinul nostru – 1989! Atunci, Iliescu Ion, alături de alţi câţiva comunişti de tot căcatul au pus labele hapsâne pe visele şi pe speranţele noastre. Atunci, noi ca popor, aveam şansa şi ocazia, totodată, să virăm pe drumul cel bun... Dar, bătrânul comunist, iubitor de ortaci şi de putere a schimbat macazul trenului nostru. Un tren care deraiază, sistematic, pentru simplul fapt că este dezmembrat. Orient Expres-ul România este dezmembrat, piesă cu piesă, de 26 de ani. România este violată şi ucisă de fiii ei, aşa cum Medeea antică şi-a ucis cei doi copii, din răzbunare. Ei bine, destinul nostru se revoltă, se răzbună; ţara, întocmai Medeii ne ucide pentru că am furat-o prea mult, am violat-o ani la rândul, am smuls din ea bucăţi şi le-am îndesat în buzunarele noastre.
Bătrânul comunist nu realizează (şi n-o va face niciodată!) cât rău a produs acestui popor. Pentru că el a instaurat corupţia, şpaga, pumnul în gură, el a dezavuat intelectualii adăpostindu-se în spatele analfabeţilor care l-au votat, în spatele minerilor care au ucis, la chemarea sa, el i-a tolerat în partidul roşu pe jigodiile care, în loc să umple puşcăriile şi-au umplut conturile. Iar acum, după 26 de ani, acest popor asta ştie să facă. Aşa a fost „educat” de conducători. Timp de 26 de ani am fost învăţaţi să minţim, să tăcem în faţa unei nedreptăţi, să dăm şpagă dacă trecem pe roşu, ori dacă avem nevoie de o autorizaţie, să luăm şpagă pentru a semna orice hârtie, să vorbim cu „pilele” pentru a rezolva orice problemă, să lingem în cur şefii (chiar dacă-s idioţi!) pentru a nu avea necazuri, să ne vindem prietenii, pentru a ne salva pe noi, să facem bani din orice, chit că-i „futem” pe alţii, să mozolim oase, în loc să muncim, să votăm ca găinile aşa cum ne ordonă popii care nu au voie să facă politică, cică, şi care sunt umflaţi cu produse de post, să tăiem pădurile, să secăm fântânile, să pârjolim ogoarele (ca acum 500 de ani!), să falimentăm fabricile, să distrugem învăţământul, sănătatea şi cultura, să facem facultăţi în trei luni, să plagiem şi să ne doară-n cur că am făcut-o, să ne „futem” continuu, noi între noi şi noi pe noi înşine până la epuizare totală, până la dezmembrare, până la sucombare... Ei bine (bine, pe dracu!), iată că zilele trecute, la COLECTIV,  unii dintre noi au sucombat. Şi, idiot de-a dreptul, tot unii dintre noi am sărit să-i răstignim pe morţi. Că au meritat, că au fost satanişti, că rock-ul e drăcesc... O fi drăcesc rock-ul aşa cum e dumnezeiască maneaua. Sau psalmii B.O.R.-ului! Fraţilor, rock-ul e muzica oamenilor deştepţi, a oamenilor liberi, în gândire, în acţiune! Nu e pentru toţi. La rock nu dăm din buric săltându-ne burţile şi ţâţele, ci le îmbrăcăm în haine din piele. E o diferenţă! Dar nu sunteţi voi de vină, ci ăştia care ne „educă” de 26 de ani. Aştia care ne arată la televizor, violuri de babe ştirbe, crime macabre, sânge, muci, căcat... Dacă era o ţară serioasă, cu politicieni serioşi, cu patroni de televiziuni care respectă legile şi deontologia profesională credeţi că mai exista „telenovela” Elodia? Dar într-o ţară muribundă doar arginţii mai contează! A dispărut demnitatea, adevărul, curajul, a murit cinstea, onestitatea, prietenia, a „ars” tot ce era bun în acest popor!
De ce afirm că toată vina îi aparţine bătrânului comunist? Deoarece, dacă încă nu s-a înţeles ideea, acest bolşevic antic a tras ţara pe linie moartă. Cu alt conducător, atunci în 1989, care se înconjura de oameni capabili, serioşi, oneşti, poate că ţara nu se mai infecta de corupţie şi de minciună. Corupţie care a cangrenat toată societatea românească şi care duce la dezastre, precum acesta de la COLECTIV. Corupţie care ne-a făcut să n-avem autostrăzi, infrastructură, spitale, stadioane. Corupţie care a facilitat instaurarea unor politici mafiote, bazate pe nepotism, pe hoţie, pe comisioane. Corupţie care a generat, iată, tragedia din clubul bucureştean.
Pentru toate astea, pe lângă vina, esenţială, a bătrânului comunist, vina de la COLECTIV este una colectivă. Noi, toţi, am tolerat şpaga, corupţia, acest „merge şi-aşa” mioritic. Noi, toţi, suntem vinovaţi pentru cei 49 de semeni care ne-au părăsit. Şi, evident, patriarhul Daniel, care nu a reuşit, cu smerenie, trafaleţi şi rugăciune, să ne adune în biserica lui personală, ci ne-a lăsat să ne zbenguim, satanic, în clubul COLECTIV.
Dumnezeu să aibă în pază sufletele celor dispăruţi!

Sorin Oros





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu