Muzica de fond

22 decembrie 2019

Concluzii la capăt de drum



Motto: “Oamenii se unesc când e vorba de concluzii, dar se despart când e vorba de păreri” Goethe

        Nu știu ce va urma în următorii 30-50-100 de ani! Viața și lumea se schimbă mereu. Nu cred că în bine. Așa simt. Forțând un pic, pot spune că sunt șanse mari ca totul să se răstoarne. Albul e pe cale să se transforme în negru. Nu mă refer la rasele umane, ci la nuanțele… umanității. Dar și rasa albă e în pericol de a aduna impurități, datorită refugiaților care au invadat Europa.
          Tinerii nu mai citesc aproape nimic. Cărțile sunt neinteresante pentru ei. Asta îi va face să aibă un sertar gol în creier. Lucru dramatic pentru înțelegerea valorilor umane, a moralității și a unei vieți sociale normale.
          Iubirea pură, platonică dispare și ea. La 14-15 ani multe fete știu mai multe despre mânuirea penisului, decât despre teorema lui Pitagora sau despre operele lui Caragiale ori ale lui Eminescu. La 20 de ani sunt uzate, veștede și cu zgură în suflet. Unele se ajustează cu silicoane și botox, altele puiesc prunci pentru “alocății” și nu pentru că și-i doresc.
          Căsătoriile nu mai rezistă. Aproape trei sferturi dintre ele sfârșesc în sala pașilor pierduți sau la notar. Dacă există copii, aceștia suferă fără vreo vină, din cauza răzbunării părinților, unul pe altul.
          Clasa politică e cangrenată. Toți mint, toți fură. De 30 de ani auzim doar promisiuni pe care mulți naivi încă le mai cred. Legile sunt mutilate, politicienii scapă de pârnaie, iar infractorii periculoși ies din pârnaie. Polițiștii sunt bătuți, pădurarii sunt uciși. Poporul e gazat. Lingăii fără școală sunt promovați. Fetele care la 15 ani au descoperit penisul, la 30 ajung secretare prin Ministere frecându-și gingiile de prepuțuri politice generoase, pe salarii uriașe. E firesc, de altfel, o muie bună nu se poate plăti cu zahăr și ulei, fie el chiar de floarea-soarelui. Astea sunt doar pentru cei care primesc muie.
          Școala a decăzut atât de mult încât profesorii sunt umiliți și bătuți în clase. Cinic fiind, aș putea spune că unii merită, pentru că nu poți să iei nota doi la titularizare și apoi să le predai elevilor de nota zece. Părinții nu-și mai controlează copiii, unii stau în come alcoolice, alții trag tare în Diasporă pentru un trai mai bun.
          Spiritul civic a murit. Te taie unul pe stradă, iar cetățenii își urmează traseul stabilit, neauzind și nevăzând nimic. Toți vor schimbare, dar când sunt chemați în stradă stau acasă, beau bere și sparg semințe-ntre dinții cariați. Aruncă mizeriile pe jos, parchează unde vor, șofează de parcă ar fi singuri pe drum. Toți au pe cineva care să-i “rezolve”. Aici e marea problemă eternă a acestui popor. Mereu cineva îl “rezolvă” pe altcineva. Prin alte locuri, dacă ai greșit plătești, indiferent cine ești. Acolo se analizează fapta, la noi doar omul.
          Se cultivă nonvaloarea, prostia și slugărnicia. Un om valoros, deștept și drept, care are personalitate este înlăturat.
Bărbatul, în societatea modernă nu mai e bărbat. E un fătălău care în situații limită se pierde. Serviciul militar îl învăța câte ceva despre bărbăție. Acum, în locul “armății”, bărbatul merge la salon și se epilează.
Natalitatea a scăzut dramatic. Puțini se-ncumetă să mai facă prunci într-o societate în degringoladă. Mă refer la cei responsabili, că asistatele sociale nasc precum iepuroaicele. Din păcate, copiii lor nu vor avea niciun viitor.
Oamenii deștepți, specialiștii adevărați emigrează. Nu-și găsesc rostul într-o țară în derivă. Am ajuns să colonizăm Europa, avem enclave românești în Spania, Italia, Germania, Anglia, Irlanda, Franța, Portugalia, Belgia și Austria. Peste tot e plin de români… mai puțin în România. Peste o sută de ani mă tem că România nu va mai exista, așa cum e ea acum, cu hotarele actuale. Dacă apucați anul 21-20 trimiteți-mi un gând și spuneți-mi că m-am înșelat.
În concluzie… concluziile mele nu sunt deloc îmbucurătoare. Nu am speranțe la schimbări majore. Și nici nu sunt naiv la anii mei. Cred că fiecare va fi pe cont propriu, pentru el și nu pentru țară.

Sorin Oros

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu